Az oldal átalakítás alatt!

Szigetelés fillérekből – ablakszigetelő gép kölcsönzés.

A háztartási energiafelhasználás 60-70%-át a fűtés teszi ki, ennek egy része egyszerűen kiszökik az ablakokon! Mindez nem csupán a fűtésszámlánkat érinti, hanem környezeti vonatkozásai is vannak. Energia felhasználásunk ugyanis a szükséges energiahordozók elégetése révén egyesen arányban áll Földünk nyersanyagkészleteinek kimerítésével és a klímaváltozás erősödésével. Módszerünkkel egy nap alatt leszigetelheted a nyílászárókat, az eredmény jobb minőségű és jóval hosszabb élettartamú (akár 15 év!) lesz a ragasztott szigetelőcsíkoknál, és  a munka  nem igényel komoly előképzettséget. A fa nyílászárónk tokjába vagy a szárnyrészébe a marógéppel nútot/hornyot készítünk, és az előre lemért hézagtávolságnak megfelelő, szilikon alapú szigetelőanyagot a nútba illesztjük. Megtérülési ideje 1,5-2 év!

A 6 és 8 mm-es szilikon szigetelő csík 180 Ft/m áron, a 10 és 12 mm-es 220 Ft/m áron vásárolható meg. A szigetelő gép online előjegyezhető az alábbi naptárban. Figyelem! A foglalás után emailt kap, melynek megerősítésével válik csak foglalása véglegessé! A foglalás lemondása telefonon történhet.

Az Ökoszolgálat Alapítvány a módszer betanításában, a szigetelőgép kölcsönzésében és a szigetelőanyag beszerzésében nyújt segítséget Budapesten és környékén.

Letölthető oktatófilm a szigetelésről [170 MB, mpeg]

A gépkölcsönzésre vonatkozó információk:

  1. A szigetelőgép kölcsönzésének ideje 3,5 nap (péntek déltől hétfőn 17 óráig vagy kedden 10 órától péntek délig), amely magában foglalja azt a napot amelyen a gép kölcsönzésre került, ill. a gép visszajuttatásának napját is. A gép kölcsönzésének díja 3,5 napra 8000.-ft
  2. A gép előzetes egyeztetés után több napra is kölcsönözhető.
  3. Amennyiben a gép visszajuttatása nem történik meg az előzetesen megbeszélt határidőn belül, úgy napi 1.500 Ft díj kerül felszámításra.
  4. A kölcsönző a kölcsönzéskor 25.000 Ft letéti díjat köteles fizetni, amelyet a gép visszajuttatásakor – a rendeltetésszerű használat figyelembe vételével – teljes egészében visszakap. Amennyiben a gépet szemmel láthatóan nem rendeltetésszerűen használták (pl. nem használtak porszívót a gép használata során), a letéti díj nem kerül visszafizetésre.
  5. A letéti díj befizetése a helyszínen, készpénzben történik.
  6. A kölcsönző a kölcsönzéskor kötelezvény aláírásával teljes anyagi felelősséget vállal a szigetelő gépért.


A program életrehívója az Energia Klub.

A „Szigetelés fillérekből” programot a Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás programja és a Magyar Telekom támogatta.

Utólagos  nyílászáró  szigeteléssel kapcsolatban az alábbi szervezetek tanácsadó irodáinál is érdeklődhet (a pontos feltételekről információ az adott szervezetnél!)

Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület, 8200 Veszprém, Kossuth u. 1. II/2. Tel: 88/578-390

CSEMETE Egyesület, 6720 Szeged Arany János u. 1. Tel: 62/424-392

E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület, 4400 Nyíregyháza Malom u. 18/A. Tel: 42/423-818;

Esztergomi Környezetkultúra Egyesület, 2500 Esztergom Rákóczi tér 2-4 (6-os csengő). Tel: 33/400-150

Gaja Környezetvédő Egyesület, 8000 Székesfehérvár Petőfi S. u. 5. Tel: 22/503-428

.

Online foglalási rendszer: