Az 1990-ben civil szervezetek és magánszemélyek által létrehozott Ökoszolgálat Alapítvány volt az első hazai környezeti tanácsadó iroda. A környezeti tanácsadás mostanság persze egészen mást jelent, mint három évtizeddel ezelőtt. A környezettudatosság, a zöld életmód, az öko, a bio szinte már mindenütt előbukkan, a világból mégis egyre riasztóbb hírek érkeznek, egyre bizonytalanabbnak tűnik a jövő.

Mi abban hiszünk, hogy a sikeres váltáshoz fontos megismernünk, megértenünk a körülöttünk lévő világot. Meg kell találnunk a belső harmóniát, törődnünk kell személyes jóllétünkkel, újra kell kapcsolódnunk a Természettel és csak ezután jöhetnek a gyakorlati praktikák – hogyan, mikor és mit változtassunk életmódunkon. Programjaink ezért sokrétűek – jóllét workshop, iskolai játékos előadás, természetérzékenyítő tréning, vállalati közösségépítés, öko-háztartás tréning és természetesen a történetmesélő programok – a Way of Council sokféle témával, melyek közvetve vagy közvetlenül kapcsolódnak jóllétünkhöz önmagunkban, közösségünkben, vagy a Természetben.

Munkatársak

dori-fas-kep

Csizmadia Dorottya

Természetszeretetem, környezetvédelmi és természetgyógyász tanulmányaim útját lelkes kíváncsisággal járva egyre közelebb kerülök a testi-lelki-mentális EGÉSZ-ség, a valódi JÓL-lét összefüggéseinek meglátásához. A Zöld Zug egy olyan hely számomra, ahol az ismeretterjesztés és -szerzés, a kölcsönös inspiráció által szerteágazó érdeklődési köreim összefonódnak, új értelmet nyernek a mindennapi környezet- és egészségtudatos élet tükrében, mind egyéni, mind közösségi szinten. Egy hely, amit második otthonomnak érzek, ahol a flow élményt meg tudom tapasztalni, ahol mindennapos élményem az a nem mindennapi élmény, hogy az eladó és a vevő valóban odafigyel egymásra, beszélget, tanul-tanít, sőt egy-két kedves szót is ad útravalóul egymásnak.
Lina-lovas

Németh Melinda

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján az életmódomnak köszönhetően olyan közel kerültem a természethez, melynek kapcsán a mindennapi életem része lett egy átfogó környezettudatos szemlélet. Az Ökosznál végzett önkéntes munkám során mindezt kamatoztathatom, ill. segíthetem embertársaimat egy olyan életmód megtalálásában, amiben a környezetükre mért terhelésüket a lehető legkisebbre redukálhatják. Szeretem ezt a közeget, örülök, hogy a kis csapat része lehetek és én is hozzájárulhatok tapasztalataimmal az alapítvány működéséhez.
Kriszta-zuzmara

Pásztor Krisztina

A természetszerű életmód, a természetes környezettel való szoros kapcsolat iránti igényem indított el azon az élményekkel teli úton, amelynek köszönhetően mára megtaláltam a hivatásom: kapcsolataink gyógyítása – a természettel való találkozáson keresztül.
A fent említett úton történt találkozások, ismeretségek és ismeretek továbbra is segítenek és inspirálnak: a permakultúra, az ökofalvak, a kertem, az ökopszichológia, a Way of Council, az outdoor tapasztalati tanulás, a látomáskeresés és az erdőfürdő mind megjelenik valamilyen formában a munkáim során. A folyamatokat nemcsak facilitálással, vezetéssel, figyelemmel támogatom, hanem sok-sok szervezési és koordinációs feladat ellátásával is.
gyula-erdoben

Szabó Gyula

Dolgoztam dzsesszklubban mindenesként, nemzetközi nagyvállalatnál vezetőként és mindenhol azt élveztem, ha igazi közösség formálódott körülöttem, ha igazán JÓL voltam. Mondhatnám, hogy most a Földet akarom megmenteni, de ez így önmagában nem igaz. Emberekkel dolgozom és örülök, hogy tudok segíteni másoknak abban, hogy saját és közösségük életét jobbá tegyék, hogy újra kapcsolódjanak a Természethez és ezzel járuljanak hozzá a bolygó jóllétéhez. A tréneri munkán túl önkéntesként és kuratóriumi elnökként is segítem az alapítvány működését.

A Kuratórium tagjai

Hegedűs Ágnes, Kiss-Bíró László és Zelenák Adrián

Támogatóink

Az elmúlt években nagyon sok támogatást kaptunk elsősorban magánszemélyektől: non-profit boltunk vásárlóitól, ismert vagy ismeretlen adományozóktól. No és persze jó néhány szervezettől, vállalattól:

  • MagnetBank,
  • V. kerületi Önkormányzat,
  • Ökotárs Alapítvány,
  • Fővárosi Önkormányzat,
  • BP Hungary,
  • Hegymegi-Barakonyi és Társa Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda

Ezúton is köszönjük!

Éves beszámolók

2009-es Közhasznúsági jelentésünk itt megtalálható: Kozhasznusagi_Jelentes_2009

2010-es Közhasznúsági jelentés pedig itt látható: Közhasznúsági jelentés 2010

2011-es Közhasznúsági jelentés letölthető innen: Közhasznúsági jelentés_2011

2012-es közhasznúsági jelentésünk:Ökosz közhasznúsági beszámoló 2012

2012-es Adhat Vonal adományokról szóló beszámolónk: ADHAT VONAL beszámoló

2013-as közhasznúsági jelentésünk: Ökoszolgálat közhasznúsági 2013

2014-es közhasznúsági jelentésünk: közhasznú 2014

2016-os éves beszámolónk: Beszámoló 2016

2017-es beszámolónk: Beszámoló 2017