Holisztikus zöld életmód tanácsadás

Szívesen tartunk tréninget, workshop-ot, előadást, standolást külső helyszíneken, rendezvényeken, vagy nálunk, a Zöld Zugban de mindezt kicsit másképp, mint mások.
Majdnem 3 évtizednyi tanácsadói munka után rá kellett ébrednünk, hogy az életmódváltás egy összetett folyamat, melynek fontos, de nem az egyetlen – igazából csak az utolsó fázisa a gyakorlati zöld praktikák alkalmazása életünkben. Ezt több dolog is megelőzi, melyek nélkül is lehetséges a váltás, de sokkal nehezebb és így kevésbé lesz sikeres.

  1. A belső harmónia, a személyes jóllét, mely nélkül az életmódváltás, a másokhoz és a Természethez való kapcsolódás szinte lehetetlen.
  2. A Természethez való (újra) kapcsolódás – amíg nem érezzük ismét azt, hogy egy csodás rendszer részeiként minden cselekedetünknek hatása van a világra és nem találunk vissza a durva természetátalakítás útjáról az alkalmazkodáshoz, hiányozni fog alapvető motivációnk a váltáshoz.
  3. A körülöttünk lévő világ – klímaváltozás, fajok kihalása, nyersanyagok, vízkészletek fogyása, talajok pusztulása, no és persze a fogyasztói társadalom működésének, logikájának megértése, hiszen ebben szinte minden az ellen dolgozik, hogy mi sikeresen váltsunk.
  4. A változás, a váltás menedzselése, mely apró lépésenként, nem felforgatva addigi életünket, egymással összefogva kis közösségekben, nem csak passzív szemlélőként, hanem aktív, cselekvő résztvevőként lehet sikeres.