Ablakszigetelő gép kölcsönzés

A háztartási energiafelhasználás 60-70%-át a fűtés teszi ki, ennek egy része egyszerűen kiszökik az ablakokon! Mindez nem csupán a fűtésszámlánkat érinti, hanem környezeti vonatkozásai is vannak. Módszerünkkel egy nap alatt leszigetelheted a nyílászárókat, az eredmény jobb minőségű és jóval hosszabb élettartamú (akár 15 év!) lesz a ragasztott szigetelőcsíkoknál, és   a munka   nem igényel komoly előképzettséget. Megtérülési ideje 1,5-2 év!

A hozzávalók – anyag, eszköz – megtalálhatók a Zöld Zugban. A szigetelő gép előjegyezhető az okosz@okoszolgalat.hu e-mail címen.

Az Ökoszolgálat Alapítvány a módszer betanításában, a szigetelőgép kölcsönzésében és a szigetelőanyag beszerzésében nyújt segítséget Budapesten és környékén.

A gépkölcsönzésre vonatkozó információk:

  • A szigetelőgép kölcsönzésének ideje 1 hét (szerda 16 órától a következő szerda 16 óráig). A gép kölcsönzésének díja 10.000.-ft
  • A gép előzetes egyeztetés után több napra is kölcsönözhető.
  • Amennyiben a gép visszajuttatása nem történik meg az előzetesen megbeszélt határidőn belül, úgy napi 2.000 Ft díj kerül felszámításra.
  • A kölcsönző a kölcsönzéskor 25.000 Ft letéti díjat köteles fizetni, amelyet a gép visszajuttatásakor – a rendeltetésszerű használat figyelembe vételével – teljes egészében visszakap. Amennyiben a gépet szemmel láthatóan nem rendeltetésszerűen használták (pl. nem használtak porszívót a gép használata során), a letéti díj nem kerül visszafizetésre.
  • A letéti díj befizetése a helyszínen, készpénzben történik.
  • A kölcsönző a kölcsönzéskor kötelezvény aláírásával teljes anyagi felelősséget vállal a szigetelő gépért.

A program életre hívója az Energia Klub, működését támogatta a Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás programja és a Magyar Telekom.

2015-ben és 2019-ben összesen 35 rászoruló család otthonát szigeteltük le térítésmentesen, önkéntesek és persze az érintettek bevonásával Budapesten a VII. VIII. kerületben, Miskolcon, Pécsett, Kecskeméten az Ökotárs Alapítvány, Budapest XXII. kerületében pedig a kerületi Gyermekjóléti Központ és Családsegítő Szolgálat támogatásával.