Mi az Ökoszolgálatnál jólléttel foglalkozunk. Személyes jóllétünktől függ a közösség jólléte. A közösség jólléte meghatározza a bolygó jóllétét. Bolygónk jólléte pedig elengedhetetlen személyes jóllétünk szempontjából. Programjainkat ebben a körforgásban valósítjuk meg. A jóllét három színtere között változtatjuk a hangsúlyokat partnerünk igényeihez és a szervezet sajátosságaihoz alkalmazkodva.

Miért jó ez egy vállalatnak?

  • Win-win helyzet – a munkatársak a mindennapokban hasznosítható gyakorlati tudást szereznek és tudatosabban foglalkoznak önmagukkal, egészségükkel elindítva egy fejlődési folyamatot és megalapozva saját „jobb létüket”. Ha jobban érzik magukat, kreativitásuk, teljesítőképességük is nő.
  • Vállalati jóllét program – A munkatársi jóllét leltárra alapozva ki lehet alakítani egy hosszú távú vállalati jóllét stratégiát és a szervezetre szabott programot.
  • Erősödik a közösségi érzés – A legtöbb csapatépítő program által kínált instant hatáson túllépő, tartós emberi kapcsolatok alakulnak ki a közösségen belül.
  • Együttműködés, konkfliktus kezelés – A Way of Council erőszakmentes kommunikációs forma alkalmazása „karban tartja” a közösséget, hisz erősíti a személyes kapcsolódást, az egymás iránti bizalom kialakulását, az esetleges konfliktusok elkerülését, vagy feloldását. Több nagyvállalat is sikerrel alkalmazza, melyek közül legismertebb példa a Snapchat, mely vállalati kultúrájának, munkahelyi közösségépítésének meghatározó elemévé tette a Council-t, amit a munkatársak is gyorsan megkedveltek és rendszeresen alkalmaznak a mindennapi működésben.
  • Vállalati fenntarthatósági kezdeményezések támogatása – a Természet érzékenyítő gyakorlatok erős alapot adnak bármilyen szemléletformáló programhoz, képzéshez. A kapcsolódás, a személyes élmények után a munkatársak sokkal nyitottabban állnak hozzá bármilyen zöld életmódváltással foglalkozó vállalati képzéshez, programhoz, mert meglesz hozzá a személyes kötődésük.

A program hossza az ízelítő előadástól a fél-, egynapos tréningen át az akár több hónapos közös munkáig, pl.: a vállalat jólléti programjának teljes kidolgozásáig is terjedhet.