Way of Council – erőszakmentes kommunikációs forma a közösség jóllétéhez

A Way of Council egy sajátos tradíció mai formába oltva, melyet a kaliforniai Ojai Alapítványnál indítottak el négy évtizeddel ezelőtt. Azóta egyre több országban használják iskolákban, a szociális és ifjúsági munkában, különböző közösségekben, börtönökben, az üzleti életben, civil szervezetekben, politikai konfliktusokban, családi és párkapcsolatokban.

A Council egy közösségépítő folyamat, történetmesélés, őszinte kommunikáció… bármi, amikor szorosan kapcsolódunk önmagunkhoz, másokhoz – emberekhez, vagy a Természethez. Azon az ősi emberi igényen alapszik, hogy mindannyian szeretjük megosztani saját történeteinket és figyelmesen meghallgatni egymásét. Iskolai, munkahelyi közösségekben látványosan javítja az együttműködést, a csoporttagok egyéni és közösségi teljesítményét.

Azon dolgozunk, hogy minél többen megismerjék a Council-t Magyarországon is. Több bevezető tréninget, párkapcsolati workshop-ot is szerveztünk már és 2016-ban mi hívtuk Magyarországra és szerveztük meg az ECN, az Európai Council Hálózat éves találkozóját. Időről-időre szervezünk programot a Zöld Zugban, ahol személyesen is megtapasztalhatod a kör erejét. Aktuális hírekért látogass el FB oldalunkra!