közösségi tér. zölden.

Mitől más egy közösségi tér, mint egy sima terembérlés?

A legtöbb közösségi tér, valamilyen szellemiség, ideológia mentén jön létre, céljuk valamilyen társadalmi változás előidézése. A legtöbb hely fenntartóinak vannak elképzelései, hogy melyek a jó ügyek, kikkel dolgozik szívesen együtt, milyen rendezvényeket szeretne támogatni. Gyakran haljuk, hogy amíg a társadalom funkcionális a közösség egy organikus képződmény. Ha így tekintünk a közösségre és belegondolunk az ökológia alapszabályaiba tudjuk, hogy mindennek tér kell ahhoz, hogy működni tudjon.

A Zöld Zugban olyan programok megvalósulását támogatjuk, melyek kapcsolódnak a fenntarthatósághoz – a velünk, nálunk dolgozó trénereket segítjük abban, hogy a saját szívügyüket a lehető legtöbb zöld megoldással tudják megvalósítani. Ez a folyamat szinte természetes számunkra, hiszen a környezeti tanácsadásnak is az az alapja, hogy olyan megoldásokat segítsünk találni, aminek a megvalósítása örömet és elégedettséget hoz a mindennapokban, nem pedig teljesítési kényszert és stresszt.

A hozzánk tanácsadásra vagy programra érkezők például találkozhatnak zöld kiadványainkkal, vagy környezetvédelmi mini-könyvtárunkkal, több zöld technikai megoldással találkozhat, ami inspirálóan hathat például a közösségi komposztáló vagy a szelíd háztartási vegyszerek alkalmazása.
Közösségi terünkben megmutatjuk azokat a trénereket, programokat, alkotókat akik rendszeres együttműködő partnereink, így organikusan hat a tér közösségre, aki használja azt.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.